Posted on

Pakirni materiali so tisti, ki pomagajo narediti vašo embalažo zanimivo, če pakirate posamezne paketke za stranke. Lahko pa pakirate palete. Tukaj so pakirni materiali po ugodni ceni za vse vaše potrebe. Med pakirne materiale sodijo folije raznih dimenzij in barv ter jakosti, selotejpi, trakovi, povezovalni trakovi in okrasni, škatle in lepenke, razne vrečke in mehurčkasta folija in podobno. Danes skoraj vse poteka preko pošiljanja paketov in zato mora vaša embalaža izgledati super in lepo ter biti pelog tega še varna med prevozom. Doma in v pisarni se največ uporabijo razne v folije, Škatle, selotejpi, mehurčkaste folije zaradi  zaščite tovora in še kaj bi se našlo. 

pakirni materiali

Pakirni materiali v proizvodnji pa so drugačni. Sicer se tudi uporabijo folije, ki pa so dosti večje, lahko širše in imajo dosti daljši navoj, kot tiste za pisarno, saj slednje poznavadi uporabimo ročno, medtem ko industrijske zavijajo stroji. Stroji neumorno lahko zavijajo s primero folio škatle, več škatel in celotno paleto škatel oziroma tovora.

Najbolj pogosti pakirni materiali so prav folije za zavijanje. Te so lahko sestavljene iz več plasti. Nano folije so zelo tanke a tudi izjemno odporne na trgaje. Zato se zavijajo z njimi tudi cele palete. Izberete lahko prozorne, barvaste, ali neprozorne in prozorne barvne. Vedno pa jih lahko potiskajo z vaši logom.

Pakirni materiali so tudi razni trakovi in selotejpi, ki se lahko na škatle dajo strojno ali ročno, kot tudi tako poteka samo zavijanje. Z barvami lahko ločite različne robe na paletah in z logotipom ali napisi na embalaži lahko poveste strankam, kdo jim je paket poslal, da se vas zopet spomnijo. In seveda tudi kupijo izdelek pri vas ter vas kontaktirajo.

Nano folije so cenejše, ker so močnejše in rabijo manj plasti za enko jakost pakiranja zato so tudi tanjše. Če gre naprej tehnologija, se tudi tehnika pakiranja in materiali razvijajo naprej.