Posted on

Po ocenah kupcev so najboljši avto deli pri www.avtodeli.si. Pri nakupu morate biti pozorni na nekaj stvari, ki so pomembne.

Prvo pravilo je vsekakor to, da ne smete kupovati gumijastih rabljenih avto delov. Velikokrat ljudje mislijo, da vozilom z malo prevoženimi kilometri ne potrebujejo menjati gum. To je napaka, saj se guma sčasoma uniči, del ki je videti kot nov pa je lahko nagnjen k okvari. Med gumijaste avto dele na katere moramo biti pozorni spadajo grelec cevi, vakuumske cevi, metlice brisalcev, radiatorske cevi in najpomembnejše zavorne linije. Pozorni moramo biti tudi pri nakupu rabljenih pnevmatik. Preverite jo tako, da upognete pnevmatiko navzdol in preglejte, če se kje pojavljajo drobne razpoke.

Avto deli

Drugo pravilo je, da se izogibajte predalnim električnim delom, ki so iz neznanih spletnih strani ali poceni avtomobilskih verig iz trgovin, ki niso specializirane. Pozorni moramo biti pri vžigalnikih, alternatorjih in podobnem. Pri nakupu rabljenih avto delov, zamenjajo kakšen element, ki povzroči odpoved vezja. Če vas denar pri nakupu ne ovira se raje odločite za nakup novih, preverjenih in kvalitetnih.

Tretje pravilo je, da smo pri karoseriji in pločevini močno pozorni, saj sta ključen del videza vozila. Glavna stvar, ki jo morate upoštevati je ta, je OEM (proizvajalec originalne opreme). Nove plošče, ki so najboljše so zelo drage, zato se veliko ljudi poslužuje rabljenih. Pri nakupu teh bodite pozorni na morebitne praske in znake preteklih popravil. Poleg tega se lahko zgodi, da tisti poceni avto deli ne pašejo oziroma se ne usedejo na pravo mesto. Pri nekaterih primerih so narobe zvrtane luknje ali pa je pločevina zelo tanka in se hitro deformira. Pozorni bodimo, če ima nalepko Platinum Plus, ki zagotavlja, da je del kvaliteten kot originalen.

Četrto pravilo je, da tisti rabljeni motorji z malo prevoženimi kilometri, niso vedno najbolj kvalitetni. Pri nakupu se pozanimajte kakšna je zgodovina motorja, seveda pa je najbolje, da kupite nov motor, ki je sicer dražji vendar bolj zanesljiv. Če kupujete prenovljen motor bodite pozorni, saj se lahko zgodi da po nekaj prevoženih kilometrih del enostavno odpove.

Torej pri nakupu bodite pozorni na zgoraj navedena opozorila, saj boste le tako s svojim nakupom in avto deli zadovoljni.