Posted on

Dodatno zdravstveno zavarovanje, imenovano tudi dodatno zavarovanje, je vrsta zdravstvenega zavarovanja, ki krije stroške, ki jih ne krijejo običajne police zdravstvenega zavarovanja. To lahko vključuje stvari, kot so zobozdravstvena oskrba, oskrba vida in zdravila na recept. Dodatno zavarovanje je običajno na voljo kot dodatek k rednim zdravstvenim zavarovanjem in jih je mogoče kupiti pri zasebnih zavarovalnicah. V večini primerov je treba police dodatnega zdravstvenega zavarovanja kupiti pred nastankom kakršnih koli zdravstvenih stroškov, da bi bili upravičeni do kritja.

Dodatno zavarovanje

Polica dodatnega zdravstvenega zavarovanja sta lahko dragocen dodatek k rednemu zdravstvenemu zavarovanju, zlasti če imate veliko zdravstvenih stroškov, ki jih redna polica ne krije. Vendar pa je pomembno, da se za najboljšo ponudbo odločite pri različnih ponudnikih pred nakupom police, saj se lahko dodatno zavarovanje zelo razlikuje glede kritja in stroškov. Pred nakupom se prepričajte tudi, da razumete pogoje in določila police, da boste vedeli, kaj je krito in kaj ni krito z zavarovalno polico. Če razmišljate o nakupu dodatnega zdravstvenega zavarovanja, se je vredno pogovoriti z zavarovalnim posrednikom, ki vam lahko pomaga primerjati različne police in najti pravo za vas.

Zdravstveno zavarovanje je za mnoge prebivalce pomemben del življenja. Vendar je zdravstveno zavarovanje lahko drago in včasih ne krije vseh stroškov zdravstvene oskrbe. Tu pride na vrsto dodatno zavarovanje. Obstaja veliko različnih vrst dodatnega zdravstvenega zavarovanja in vsako ima svoje prednosti. Zobozdravstveno zavarovanje lahko na primer pomaga pri plačilu stroškov redne zobozdravstvene oskrbe, kot so čiščenja in pregledi. Zavarovanje vida lahko pomaga pri kritju stroškov pregledov oči in očal ali kontaktnih leč. Zavarovanje za zdravila na recept lahko pomaga pri kritju stroškov za zdravila na recept. Dodatno zdravstveno zavarovanje vam lahko pomaga pri oskrbi, ki jo potrebujete, ne da bi vas skrbelo, kako jo boste plačali. Prav tako vas lahko pomiri, če veste, da imate finančno zaščito v primeru nepričakovane nujne medicinske pomoči.