Posted on

Iščete nov kraj za počitnice? Ali rabite kraj kamor bi lahko šli za vikend, en dan?

Kranjska Gora ponuja izjemen razgled in super dogodivščine, pozimi in poleti.

kranjska-gora

Kranjska Gora je pomembno središče z vidikov turizma in zlasti zimskih športov, seveda pa je zelo obiskana tudi v toplejših mesecih v letu. Novejši del naselja so zgradili okoli nekoč vaškega jedra, danes pa je kraj večinoma turističen. Kot tak vam ponuja najrazličnejše možnosti nočitev, storitev in dejavnosti – na voljo imate počitniške hišice, hotele, seveda tudi trgovine, športne objekte, vsega dovolj boste zase našli tudi nadobudni smučarji. Kranjska Gora se je dobro razvijala tudi zaradi ceste, ki so jo zgradili čez gorski prelaz Vršič, zaradi skakalnega centra v Planici in železniški progi, ki pelje tod mimo. Na razvoj turizma so še posebej blagodejno vplivali rekordni poleti na planiški velikanki, ki vsako leto privabijo na tisoče in tisoče radovednežev ter športnih navdušencev. V tem gorenjskem središču je 18 smučarskih prog za vse okuse in težavnosti – zadovoljni boste izkušeni smučarji in tudi začetniki, odrasli in otroci. Seveda pa ne moremo mimo kulinaričnih užitkov, ki jih boste tam dobili kar nekaj, vsakoletnih prireditev, norih zabav in kazinojev … Skratka, za vsakega se bo našlo kaj.

Kranjska Gora in njena okolica

Kadar nimate želje po smučanju, si lahko ogledate tudi številne znamenitosti v okolici tega gorenjskega bisera.

Ajdovska deklica – Zagledali jo boste nenadoma, recimo ob poti na Vršič. Kamniti obraz te deklice, ki za seboj skriva zanimivo legendo, je naravno vklesan v severni steni Prisanka, najbolj pa je vidna prav z razglednega grička pri Poštarski koči na Vršiču, kjer se rad ustavi vsak, ki gre tu mimo.

Slap Peričnik – Gre za enega najvišjih slovenskih slapov, saj voda pada kar 52 metrov v globino. Izhodišče je v Mojstrani, od tam pa greste v dolino Vrat – peš, s kolesom ali avtomobilom. Seveda bo najbolje, da vzamete kar pot pod noge in se nadihate svežega zraka.

Jezero Jasna – V bistvu sta to dve med seboj povezani jezeri ob sotočju obeh Pišnic, Male in Velike. Poleti se boste tu naužili kopanja, skozi vse leto pa prekrasnih razgledov na Julijske Alpe.

Kranjska Gora in Martuljški slapovi

Pod Špikom lahko obiščete dva fantastična slapova, Zgornji in Spodnji Martuljkov slap.  Prvi se spušča preko 110 m visoke navpične stene, slednji pa pade čez 50 m visoko steno.

Obiščite zgornjo povezavo in uživajte v svežem zraku in lepih razgledih. Ne bo vam žal.