Posted on

Če želite tudi vi poskrbeti za čisto okolje, potem je čas, da se začnete ogrevati na toplotno črpalko, saj za svoje delovanje uporablja le obnovljive vire energije, s čimer zmanjšuje emisije CO2. Obiščite spletno stran http://www.dimplex.si/toplotne-crpalke/ in se pozanimajte, katera je najboljša za vas.

Prihaja zima in s tem nižje temperature, kar pomeni, da bomo morali prej ali slej (odvisno od tega, kako »zmrznjene sorte« ste) začeti ogrevati naša stanovanja. Na kaj pa se trenutno ogrevate? Na drva, pelete, kurilno olje, plin, sekance morda kaj tretjega? Ste pomislili na toplotno črpalko? Če želite prihraniti prostor in čas, je zagotovo dobro poseči po ogrevanju na toplotno črpalko, saj vam tako ne bo treba imeti nobenega zalogovnika za gorivo, niti ne boste imeli dela s pripravo goriva, npr. nošenje drv, prav tako toplotna črpalka ne potrebuje dnevnega ali tedenskega vzdrževanja.

Ogrevanje na toplotno črpalko je že nekaj časa v samem vrhu ogrevalnih sistemov. Poznamo tri tipe toplotnih črpalk, in sicer voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda. Toplotna črpalka voda/voda se najbolje obnese, če živite na območju s podtalnico, če pa imate na voljo tudi ostala toplotna vira, ju le izkoristite. Vse več ljudi se odloča tudi, da bodo imeli toplotno črpalko v kombinaciji s sončno elektrarno, s čimer postanejo energetsko samooskrbni.

toplotna crpalka
Izbira blagovne znamke je zagotovo težka, vsekakor pa poglejte, če je toplotna črpalka na seznamu EKOSKLADA, da sta ponudnik in serviser v Sloveniji, da je pri nas na voljo toplotna črpalka z virom, ki ga boste koristili (zrak, voda, zemlja), da ima ustrezno moč ter vam ustreza izvedba in design toplotne črpalke.
Začetna investicija se morda res zdi visoka, a obstajajo razni skladi in subvencije, s katerimi si lahko pomagate, poleg tega pa se vam bo investicija v toplotno črpalko povrnila že v 6–7 letih. Z uporabo toplotne črpalke si boste tudi znižali stroške ogrevanja, in sicer za kar 50–80 %.

Torej obiščite spletno stran ponudnikov toplotnih črpalk ali pa jih obiščite v trgovini in si zagotovite svojo.