Posted on
Delovne jakne so namenjene delavcem, ki delajo taka dela, pri katerih je dosti prahu, umazanije, imajo stik s stroji in tudi vremenskimi vplivi, če se dela zunaj. Delodajalci, ki dajo dosti na kakovosti dela in udobje delavcev med delom, da lahko opravijo svoje delo kakovostno, nabavijo kakovostne delovne jakne, ki so dobra zaščita pred poškodbami. Nekatere delovne obleke so prav posebej narejene za to, da ne pride do ureznin. Na primer gozdarske hlače lahko ščitijo pred poškodbami pred delovnim orodjem, ki se uporablja v gozdu. Enako velja za delavce v kovinski industrij, servisih in proizvodnji ter gradbeništvu.
delovne jakne
Delovne jakne so različne in so posebej narejene za posamezne poklice. Najbolje je, da se pri proizvajalcu ni prodajalcu pozanimate, katere so sodobne delovne jakne izdelane z najnovejšo tehnologijo. Sodobne jakne so lahke, hitro se sušijo in so dobra zaščita pred vetrom. Nekatere so tudi vodoodporne za delo na terenu. Jakne za delavce, ki so v gradbeništvu ali proizvodnji pa so na primer narejene tako, da imajo dosti žepov za orodje, ki ga mora delavec imeti pri sebi, če nekaj dela.
Še posebej je to nujno pri delu na višini in odrih ter lestvah, ko delavec potrebuje roke tudi za to, da drži ravnotežje in ne pade. Pomembno je to za tiste, ki so na takem delovnem mestu, da imajo možnost na obleki, da se pripne na primer na streho ali drevo. Morajo biti tudi take, da niso preveč ohlapne ali preveč ozke.
Kakovostne delovne jakne vam bodo pomagale zaščititi vas same in vaše delavce, če ste vodja takega oddelka. Ne bodo se tako hitro obrabile. Splača se investirati v dobro zaščito, ker bo delovna storilnost zato vleko večja in to vam lahko prinese dobiček. Zagotovo že poznate večino modelov delovnih oblek na trgu, vendar se vam vseeno splača se pogovoriti s prodajalcem, če vam lahko predlaga kaj novega in bolj učinkovitega.