Posted on

V zadnjem času se vse več govori o trajnostni mobilnosti in alternativnih oblikah prevoza, ki pozitivno vplivajo na okolje. In med te alternativne oblike zagotovo spadajo tudi e-skuterji, ki so postali nepogrešljiv del mestne mobilnosti. Njihova prilagodljivost, enostavna uporaba in okolju prijazna narava so pritegnile pozornost številnih prebivalcev mest po vsem svetu.

V tem članku bomo raziskali vznemirljiv svet e-skuterjev – kakšne vrste e-skuterjev so na voljo, ter katere prednosti prinaša njihova uporaba. Za vse tiste, ki so jim e-skuterji že dobro poznani, pa si lahko ogledajo ponudbo e-skuterjev blagovne znamke Tromox Slovenija tukaj: http://www.tromox.net/.

Zakaj so e-skuterji prava izbira za kratke razdalje?

Začnimo najprej z vsemi lastnostmi e-skuterjev, zaradi katerih so postali ti v zadnjem času izredno priljubljeni, predvsem za vse mestne prevoze ali krajše razdalje.

Prva pomembna lastnost je zagotovo ta, da so e-skuterji. V primerjavi z običajnimi skuterji torej delujejo na električni pogon, zaradi česar v zrak ne oddajajo izpušnih plinov, zmanjšujejo negativen vpliv na okolje in prispevajo k čistejšemu zraku. Ker gre za okolju prijazno vozilo, je prednost tudi ta, da je ob nakupu e-skuterja mogoče pridobiti subvencijo eko sklada, kar pomeni, da je nakup tovrstnega skuterja veliko ugodnejši. Za razliko od ostalih vozil pa spadajo e-skuterji prav tako med vozila, ki so ugodna za zavarovanje, registracijo in vzdrževanje.

Še ena pomembna lastnost pa je ta, da so e-skuterji tudi izredno učinkoviti. Tekom razvoja e-skuterjev se je namreč doseglo, da ti omogočajo doseg že vse do 130 kilometrov. To pomeni, da se lahko z enim polnjenjem baterije z njimi na okolju prijazen, tih in varčen način vozite kar nekaj časa in brez težav premagujete razdalje.

Ker gre za majhno, lahko in zelo okretno vozilo pa so hkrati še izredno prilagodljivi in uporabni. Z e-skuterji se lahko tako brez težav peljete tudi po najbolj ozkih cestah ali parkirate na najmanjših parkiriščih. Tisti manjši modeli pa so primerni celo za vožnjo po pločniku ali kolesarskih stezah. Omogočajo hitrejše premikanje po mestu in lažje obvoze okoli prometnih ovir ter so odlična izbira za premagovanje kratkih razdalj.

e skuterji

Kakšni e-skuterji so na voljo?

Seveda pa se tudi v svetu motociklizma in e-skuterjev tehnologija spreminja in so na voljo različni modeli e-skuterjev. Kakšnega torej izbrati?

Pri izbiri e-skuterja je kot prvo pomembno upoštevati lastne potrebe in želje. Predvsem to, na kakšen način boste uporabljali e-skuter, po kakšnem terenu se boste vozili, ter osebne preference glede načina vožnje in udobja. Na podlagi tega se lahko nato lažje odločite, kakšen e-skuter izbrati.

Če se z e-skuterji šele spoznavate ali bi morda radi, da se z električnim skuterjem vozijo tudi vaši otroci, je za vas prava izbira e-skuter z manjšo močjo in navori. Takšen je na primer model Tromox MINO, ki se pelje do hitrosti 25 ali 45 kilometrov na uro, ima majhno moč, domet do 90 kilometrov ter je primeren za začetnike. Za tiste, ki si želite nekaj kar ni najmočnejše, a tudi ne najbolj osnovno, je primeren model Tromox MINO B, ki je nekoliko večji in močnejši. V kolikor želite, da bo imelo vaše vozilo kar se da največji doseg in ne bo primerno zgolj za tiste najkrajše razdalje, pa so za vas zagotovo e-skuterji, ki imajo večjo moč, pospešek in navore. Takšna sta na primer modela Tromox UKKO, kategorije A1 ali 125.

e skuterji

Zakaj izbrati e-skuter blagovne znamke Tromox?

Ta modela spadata med zmogljivejše električne skuterje, ki imajo dober pospešek in močan motor ter so primerni za različne terene. Hkrati omogočajo doseg do 130 kilometrov ter hitrost do kar 93 kilometrov na uro. Nekateri modeli imajo dodane celo pametne funkcionalnosti. Med te spadajo na primer zagon motorja z zgolj enim gumbom, daljinski upravljalnik za vklop in izklop alarma, senzorji, pametni zaslon in povezava z aplikacijo Tromox. Da lahko kar preko pametnega telefona spremljate stanje vašega vozila, recimo preverite kakšno je stanje akumulatorja, koliko dosega imate še na voljo, itd.

Možnosti pri e-skuterjih je torej res ogromno. Da boste izbrali pravi model zase, pa je najbolje da se obrnete na strokovnjake podjetja Tromox Slovenija, s pomočjo katerih boste našli vozilo, ki bo prilagojeno vašim potrebam in željam.