Posted on

Ste kdaj že bili v položaju, da ste potrebovali fizioterapijo? Izvajanje fizioterapije na domu je danes zelo pomembno za nekatere paciente. Če niste, hvala bogu, saj pred samo fizioterapijo navadno pride do kakšne nesreče ali bolezni in nato se morajo poškodovanci razgibavat, da pridejo nazaj v svojo prejšnjo stanje. Ni natančno tako, ampak najlažje si mogoče vsak to predstavlja.fizioterapija

Ko nam zdravnik predpiše fizioterapijo, se moramo včasih voziti nekaj krat na teden. Ampak vsem to ni omogočeno, zato je fizioterapija na domu za nekatere še kako dobrodošla. Takrat fizioterapevti pridejo na dom in z pacientom izvajajo vaje. Na domu je primerna za bolnike, ki so nepokretni, mogoče ki so imeli možgansko kap ali parkinsonovo bolezen. Za takšne je še kako dobrodošla fizioterapija na domu.

Fizioterapija je še kako dobrodošla za vse, ki so bili na kakršno koli operaciji, doživeli kakšno prometno nesrečo ali bolezen. Zelo ti pomaga pri ozdravitvi ter za nadaljnjo življenje. Ker  starostniki ne morejo včasih obiskovati fizioterapevtov ali jih nihče ne more vozit, se zdravnik odloči za fizioterapijo na domu. Najbolj je dobrodošla za ljudi, ki mogoče čakajo za sprejem v toplice, mogoče še niso popolnoma rehabilitirali, starejši ali tisti ki nimajo dovolj kondicije, bolniki s slabim ravnotežjem, bolniki ki ne premorejo več večjih razdalj, ki šepajo, ki so res hudo poškodovani. Če se vidite mogoče v teh težavah, takrat vam pripada fizioterapija na domu.

Tudi na domu vam fizioterapevti pomagajo ter izvajajo vaje, kolikor ste zmožni. Strokovnjaki vedo kaj delat kako vas uvajat v vaje, da vam bo vsaj malo pomagala. Delajo z veseljem saj imajo tudi za to izobrazbo in se še naprej izobražujejo. Zdravnik vam bo dal napotnico, če vidi da potrebujete fizioterapijo ter se boste naročili. Za vsakega pacienta so vaje drugačne, ker niso vsi doživeli iste nesreče, bolezni ali kaj podobnega.