Posted on

Mobilni telefon je postal obvezen pripomoček vsakega uporabnika. Trpežni ovitki za telefon so ena izmed vrst najbolj znanih vrst zaščite. Število opravil, ki jih danes opravljajo mobilni telefoni je precej veliko in praktično že nadomeščajo računalnike. Dostopamo lahko do elektronske pošte, urejamo dokumente in mnogo drugega. Dobri mobilni telefoni pa stanejo, kar precej denarja, zato je vredno nekaj denarja nameniti primerni zaščiti. Zaščito lahko sestavlja tudi steklo za ekran, ki ga pritrdimo na zaslon mobilnega aparata. Seveda pa strokovnjaki svetujejo uporabo obeh zaščit naenkrat.

ovitki za telefon

Proizvajalci nam dandanes ponujajo veliko vrst različnih ovitkov. Ovitki za telefon so lahko iz različnih materialov, različnih barv in vzorcev. Najbolj pogosti materiali, ki jih vsebujejo ovitki za telefon so: guma, plastika, mešanica gume in plastike, silikon, polikarbonat itd. Prav tako dosegajo različne nivoje zaščite, to je odvisno predvsem od debeline samega ovitka. Guma se recimo hitreje obrabi, plastika pa zdrži dlje.

Za nekoga, ki dela v gradbeništvu ali avtomehanični delavnici, opravila pri katerem je dosti višja možnost, za pojav umazanije, prahu in možnost poškodb je priporočena uporaba trpežnih ovitkov. Ovitki za telefon ščitijo napravo pred fizičnim poškodbam, padcem in praskam. Prav tako je cena dokaj nizka, v primerjavi z popravilom obstoječega ali nakupom novega mobilnega aparata.

Nekateri posamezniki pa kupijo ovitek za telefon samo zaradi izgleda in jim sama zaščita ni toliko pomembna. Določeni proizvajalci, kot so Samsung in Huawei pa za svoje znamke mobilnih telefonov, izdelujejo tako imenovane pametne etuije, ki imajo svoje prednosti. Med drugim so ovitki za telefon na preklop sestavljeni tako, da lahko skozi ovitek pogledamo točno uro in ali imamo kakšna nova obvestila. Vendar pa cene, zaradi takih funkcionalnosti, narastejo.