Posted on

Prav gotovo ste že slišali za rek, da slika pove več kot tisoč besed. In res je tako, zato vam svetujemo, da se odločite za profesionalno fotografiranje apartmajev. Zavedati se morate, da slikovno gradivo na iskalce turističnih nastanitev naredi večji vtis kot marsikateri opis in obljube o ponudbi. Fotografije namreč ustvarijo tisti prvi vtis, od katerega je odvisno, ali bo potencialni gost pogledal vašo nastanitev in jo seveda kasneje tudi rezerviral. Zapomnite si – le kvalitetne fotografije so tiste, ki bodo speljale vodo na vaš mlin. Fotografiranje apartmajev mora zato združevati kar nekaj pomembnih točk, ki na koncu pripeljejo do vrhunskega rezultata – odličnih fotografij vaše nastanitve.

fotografiranje apartmajev

Kako do vrhunskih fotografij

Za dobro fotografijo ni dovolj zgolj nekaj pritiskov na sprožileč fotoaparata. Pa čeprav je le ta profesionalen. Za doseganje najboljših rezultatov je potrebno izvesti več ključnih korakov – predpriprava prostora, fotografiranje, ki ga izvede profesionalen in izkušen fotograf ter ustrezna obdelava in prilagoditev fotografij.

V prvi vrsti je potrebno prostor ustrezno pripraviti. Pri Optimaplus Booking vam svetujejo, da nastanitev lepo uredite, odvečne predmete umaknete, prostore pa seveda uredite stilsko čim bolj privlačno. Tkanine naj bodo lepo poravnane, posoda pospravljena v omare, dodate pa lahko tudi lično dekoracijo. Zelo pomembna je tudi prava osvetlitev. Če v samem apartmaju ni na voljo dovolj dnevne svetlobe, se slednjo ustvari s pomočjo studijskih luči in ostale potrebne opreme. Sledi fotografiranje apartmajev s profesionalnim fotografom, ki zna pravilno rokovati s fotoapratom in ostalimi pripomočki. ko je fotografiranje končano, pa se delo preseli v fotografski studio, kjer se skrbno izbere ustrezne fotografije, neustrezne pa izloči. Izbrane izdelke se nato še uredi in prilagodi, nato pa objavi naizbranih portalih za iskanje turističnih nastanitev.

Oddajanje apartmajev je storitev, ki zahteva veliko vašega osebnega vložka. Naj se vaš trud zares poplača s kar največjim povpraševanjem bodočih gostov. Zato vložite čas in sredstva prav v profesionalno fotografiranje vaše nastanitve.