Posted on

Če ste novi v svetu prodaje e-trgovine, se izraz fulfillment center morda sliši znano, vendar niste stoodstotno prepričani, kako se ujema z vašim e-trgovinskim poslom. Dejstvo je, da fulfillment center, ki pakete odpošilja hitro in učinkovito, pospeši vaš posel. Morda ste slišali tudi izraz skladiščenje in se spraševali, ali ta dva izraza pomenita isto stvar. Ne. Ti izrazi imajo skupno to, da prodajalcem v e-trgovini pomagajo dokončati naročila ter hitro in enostavno dostaviti svoje izdelke strankam. Ko najamete podjetje za dostavo, ki bo za vaše podjetje nudilo storitve naročanja pošiljk, se prepričajte, da je ta ponudnik strokovnjak na tem področju.

 fulfillment center

Če upoštevate, da 84 % potrošnikov trdi, da se ne bodo vrnili k blagovni znamki, če bodo doživeli vsaj eno slabo izkušnjo s pošiljanjem, zlahka vidite, kakšno škodo lahko povzroči manjša izkušnja s pošiljanjem. Od tega, kako deluje fulfillment center, do tega, zakaj spletni prodajalci dobro izkoriščajo skladiščenje, vas bo naslednja vsebina vodila na poti in ti koncepti bodo postali jasnejši.

Kaj torej pomeni fulfillment center? Izpolnitev je, ko tretja oseba ali tretji ponudnik logistike (3PL) izpolni naročilo stranke za trgovca v e-trgovini. To vključuje skladiščenje, pošiljanje, upravljanje zalog in drugo. Ti koraki se opravijo v centru za izpolnitev in ta postopek storitve izpolnitve je koristen iz več razlogov. Prodajalcu v e-trgovini omogoča, da te dolžnosti preda nekomu drugemu in se lahko osredotoči na druge poslovne dolžnosti, kot so izbira izdelkov, trženje in drugo.

Fulfillment center deluje na izjemno funkcionalen in metodičen način, kar trgovcu v e-trgovini omogoča počitek, saj ve, da je ta del prodajnega procesa v sposobnih rokah. Pomembno je omeniti, da se centri za izpolnitev razlikujejo od ponudnikov poštnih storitev. Podjetje za e-trgovino najame zunanjega ponudnika izpolnjevanja, da obravnava njihove potrebe po izpolnjevanju. Ko je to poslovno razmerje vzpostavljeno, bo dobavitelj izdelkov za e-trgovino izdelke poslal neposredno v center za izpolnitev.