Posted on

Za vsakega ljubitelja računalniških igric je najlepši del dneva, ko si končno vzamejo čas za gaming. Ob zanimivih vsebinah in zapletih jih ponese v dimenzije, ki jih navadni smrtniki nikoli ne bomo razumeli. Le z dobrimi gaming računalniki je njihova izkušnja na vrhunskem nivoju. Če ste tudi vi med tistimi, ki jih navdušuje igranje igric, si preberite današnji članek. Izvedeli boste na kaj morate biti pozorni, kadar kupujete nov gaming računalnik.

gaming računalniki
Gaming je najlepši del dneva za vsakega ljubitelja računalniških igric.

S čim se ponašajo dobri gaming računalniki?

Računalniki, ki so zasnovani za odlično izkušnjo igranja igric, morajo zadostiti potrebam najzahtevnejših uporabnikov. Njihovo delovanje je hitro, zanesljivo in brezhibno, zato ga boste lahko uporabljali tudi za študentske, službene in druge pomembne obveznosti. Da bo imel vaš računalnik visoko zmogljivost, morate biti pozorni na kar nekaj njegovih lastnosti, ki jih bomo predstavili v nadaljevanju.

Kakovosten procesor

Zaradi napredka v tehnologiji so sodobne igrice grafično izjemno zahtevne, zato morajo imeti gaming računalniki ustrezne komponente. Za izvajanje najbolj pomembnih operacij je zadolžen procesor, ki predstavlja možgane naše naprave. Za povprečnega igralca je primeren štirijedrni, seveda pa lahko izberete tudi boljšega. Ne varčujte z denarnimi sredstvi in izberite kakovosten procesor, saj boste z njegovo pomočjo maksimalno izkoristili tudi izbrano grafično kartico. Gaming računalnik je izjemno zmogljiv, kljub temu pa se ob večurnem igranju igric rad segreva. Svetujemo vam, da procesor kombinirate z učinkovitim sistemom vodnega hlajenja, ki bo preprečil pregrevanje vaše naprave.

Zmogljiva grafična kartica

Kakovostni gaming računalniki se lahko pohvalijo z izjemno zmogljivimi grafičnimi karticami. Le te zagotavljajo kvalitetno resolucijo, kar je ključnega pomena pri igranju igric. Pri izbiri te komponente je pomembno število izrisanih sličic na sekundo. Da bo igranje potekalo nemoteno, mora kartica v izbrani ločljivosti zagotavljati vsaj 30 stabilnih sličic na sekundo, za prave gamerje pa je zadovoljiva številka 60 na sekundo.

Dobra matična plošča

Izkušnja igranja igric bo najboljša le, če si boste zagotovili kvalitetno matično ploščo. Od le te je namreč odvisna kasnejša nadgradnja vašega računalnika. Pri izbranem prodajalcu se pozanimajte, če ima matična plošča vgrajen Wifi in če podpira Bluetooth. Seveda je pomembno tudi, koliko PCI-e slotov ima. Vsi zgoraj našteti podatki nam povejo, koliko grafičnih kartic lahko priključimo na našo matično ploščo.

Komponente za shranjevanje podatkov

Dober disk je obvezna komponenta kvalitetnih računalnikov, saj bo ustrezno poganjal operativni sistem in igrice, ki jih bomo igrali. Če razmišljate o igranju na HDD disku, vam to potezo odsvetujemo. Vaša izkušnja bo počasnejša in bolj glasna, disk pa se rad pregreva in posledično se skrajša tudi njegova življenjska doba.

Gaming računalniki morajo imeti tudi dober disk.

Ne pozabite na zaslon in tipkovnico

Če varčujete pri nakupu zaslona in tipkovnice, delate veliko napako. Ravno ti dve komponenti predstavljata piko na i in omogočata izjemno končno izkušnjo. Gaming računalniki se lahko ponašajo z najboljšo grafično kartico, žal pa bo slika zaradi nizkocenovnega monitorja izredno nekakovostna. Ne uničite avanture in si privoščite zaslon z visoko ločljivostjo, ki je danes ni več tako hud finančni zalogaj. Svetujemo tudi nakup stabilne tipkovnice, ki bo omogočila tiho, mehko in kvalitetno izkušnjo.

Estetski videz

Ta komponenta ni ključnega pomena, seveda pa naredi poseben efekt in prefinjeno vizualno podobo vašega računalnika. Če nimate omejitev z denarjem in prostorom, si lahko ustvarite prav posebno gaming sobo, nad katero boste navdušeni vi in vsi obiskovalci. Privoščite si napravo z vizualnimi elementi, ki bodo izražali vaš osebni slog, kupite modne dodatke, ki bodo sovpadali z računalnikom, za popolno udobje pa izberite tudi kvaliteten gaming stol. Stopite izven okvirjev in izberite izvirne barvne kombinacije, posebne osvetlitve in druge detajle, ki bodo nadgradile izkušnjo igranja računalniških igric.

Kakšne so cene gaming računalnikov?

Cene računalnikov na tržišču se močno razlikujejo. Zavedati se morate, da boste v igranju igric uživali le z dobrimi gaming računalniki, zato naj bo vaša izbira premišljena. Ne ozirajte se na ceno, saj vam bodo dražje komponente zagotovile boljše karakteristike in s tem boljšo izkušnjo. Svetujemo vam, da ne kupujete cenovno ugodnih gaming računalnikov, saj z njimi ne boste zadovoljni dolgo časa. Poceni komponente bodo namreč hitro zastarele in ne bodo več dosegale pričakovanih rezultatov. Če vaš proračun ni zavidanja vreden, začnite varčevati in si svoj računalnik privoščite kasneje.

Kje se skrivajo kvalitetni gaming računalniki?

V podjetju Pospartner boste našli gaming računalnike za vsak okus. V ponudbi so naprave različnih cenovnih razredov in blagovnih znamk, zato boste zagotovo našli tisto, ki je popolna za vas. Osredotočite se na vaše želje in potrebe, ki bodo vplivale na končno odločitev. Če je vaš proračun omejen, bo mogoče potreben kakšen kompromis. Hitro delovanje in relativno dobra grafika bosta vaša po ugodni ceni, če boste želeli izkušnjo najvišje zmogljivosti pa boste morali odšteti kakšen evro več.

Pri izbiri popolnega računalnika vam bodo strokovnjaki iz podjetja Pospartner z veseljem pomagali. Pokličite jih na telefonsko številko +386 1 7818 474, veseli pa bodo tudi vašega sporočila na elektronski naslov info@pospartner.si.