Posted on

Pozimi je najboljši občutek, ko iz mrzlega pridete notri na toplo. Medtem, ko radiator opravi svoje delo, pa kamin v prostoru ustvari posebno vzdušje. Ponudba kaminov in kaminskih vložkov za hiše še nikoli ni bila tako velika in vsak si lahko izbere takega, ki bi najbolje pasal v prostor. Za vgraditev kamina si izberite preverjeno podjetje, ki bo poskrbelo za celostno storitev, hkrati pa bo imelo dovolj veliko izbiro, da lahko izbirate med različnimi modeli.

Čeprav bi človek pomislil, da so kamini stvar preteklosti, pa se ogromno lastnikov hiš odloča za vgradnjo kamin. Kaminu nekateri pravijo tudi peč, kar v resnici tudi je. Krušne peči se dejansko lahko uporabijo za peko kruha ali drugih jedi.

Ne le, da kamini popestrijo prostor, z malo porabe dobro ogrejejo prostore. Generalno je kamin izdelan iz pečnic, lahko pa se za izgradnjo uporabi tudi kakšen drug material. Vse več ljudi se odloča tudi za kaminske vložke, ki se jih lahko vgradi v različne vrste kaminov in peči. Glavna lastnost materiala, ki se uporablja za izdelavo kamina je, da ima sposobnost akumulacije toplote. Na ta način se toplota širi čez celotno površino kamina in prostor se zelo hitro segreje. Tudi, ko ogenj v kaminu že ugasne, se toplota oddaja še več ur po tem.

Kamini so lahko nevarni, če jih pravilno ne zgradite, saj je načeloma za uporabo potreben pravi ogenj. Za vgraditev kamina morate zato izpolnjevati določene pogoje. Za začetek mora imeti kamin dimnik, ki bo odvajal dimne pline. V nasprotnem primeru nečist zrak prihaja v notranjost in lahko pride do zastrupitve z nevarnimi plini. Prostor, kjer boste vgradili kamin, mora imeti stalen dovod svežega zgorevalnega zraka. Potem pa morajo biti tudi tla dovolj kvalitetna, da prenesejo težo kamina. Kamini so zaradi keramične sestave izjemno težki in če tla niso dovolj trdna, je nevarnost, da bi se udrla.