Posted on

Kuhinja je prostor, kjer se veliko zadržujemo, saj je družaben prostor in še zraven se najemo ter seveda prej skuhamo. Največkrat pa jo otroci zaradi družbe da s zraven staršev uporabijo za igralnico, kar velja enako za hišne ljubljenčke. Stare kuhinje postanejo pretesne, grde, so nerodne in sčasoma se jih naveličamo. Nova kuhinja na katero boste zares ponosni, pa mora biti skrbno izbrana glede na vaše potrebe, na potrebe družine in glede na vaš okus, stil ter pohištvo in tla ter stene v ostalem stanovanju. Moderna kuhinja je drugačna od klasične ali retro kuhinje. Te trije stili so trenutno na trgu najbolj aktualni in prodajani.

kuhinja

Vaša nova kuhinja naj bo res biser, tako stilsko, vizualno kot seveda, kar je najbolj pomembno, po uporabnosti naj bo res vam pisana na kožo. Ni vseeno, koliko vas je v gospodinjstvu, kdo vse kuhinjo uporabljali in koliko se je uporablja. Moderne družine ne jedo dosti doma, zato ne potrebujejo velikih kuhinj z veliko aparati ampak res minimalistično.

Moderna kuhinja je običajno sestavljena iz preprostih elementov, ki se dobro skladajo med sabo in so tako narejeni, daje res prostor več ko izkoriščen. Aparati pa so vam na dosegu rok. Največkrat se naredijo toki, kot je otok za kuha nje in otok za obedovanje, ki sta dostopna z vseh strani ter imata omare in predalnike ter aparate z vseh strani, kjer je pač najbolj priročno.

Vaša kuhinja kjer lahko tudi klasična, kot ste jo navajeni in vseeno moderna, lahko so elementi tudi na steni in ob stenah kuhinjski aparati. Vseeno so moderne klasične kuhinje tako oblikovane, da izkoristijo veliko več prostora, so bolj smiselne in uporabne ter varčne.

Retro kuhinje v rustikalnem stilu, starinske kuhinje, kot so bile pred 100 leti pa so lahko tudi moderne in izjemno lepe. Le stil je tak ,kot nekoč in običajno se ga uporabi za podeželske hiše, kateri stilsko taka kuhinja ustreza.