Posted on

Obnova menjalnika, cena je odvisna od tega, kako se je menjalnik obrabil ali pokvaril in vam jo bo povedal serviser, ko bo menjalnik odprl in pogledal. Dostikrat je cena obnove menjalnika precej nižja od nakupa novega, zato se vedno splača najprej ugotoviti, kaj je narobe pri menjalniku in če sega da še popraviti. Taka obnova menjalnika, cena se določa glede na tip menjalnika, je lahko zahtevna ali pa preprosta, odvisno je tudi od modela avtomobila in od znamke. Menjalnik je seveda srce avtomobila in brez njega ne morete speljati oziroma premakniti avta z mesta zato bo moral seveda delovati.

 obnova menjalnika cena
Če se vam je menjalnik pokvaril, potem bo treba priklicati vlečno službo, če ga ne morete prestavljati. V nekaterih primerih pa se seveda še da prestavljati, odvisno je, kaj se je pokvarilo. Lahko menjalnik dejansko le težko prestavlja in se zatika med prestavami. Obnova menjalnika, cena s tako okvaro je lahko nizka in se v tem primeru plačal. Vendar izberite seveda pravega avtomehanika, ki bo pošteno avto pregledal in ne samo zamenjal menjalnik po liniji najmanjšega odpora.
Dober mehanik bo pregledal menjalnik in ga preučil ter preizkusil. Še posebej, če je avtomatski in bolj kompliciran ter zelo drag. V tem primeru se obnova menjalnika – cena ni primerljiva z nakupom novega menjalnika, splača in bo bolje, da se ga avtomehanik kar loti ter ga enostavno obnovi. Da je z menjalnikom nekaj narobe, lahko ugotovite najprej tako, da težko speljujete, da težko menjate prestave v križišču ali, da se menjalnik zatika Nato je možno, da se pojavijo čudni in neobičajni zvoki. Kar je znak, da obiščite čim prej serviserja.
V nekaterih primerih bo še lahko pomagal in bo cena obnove sprejemljiva, v nekaterih primerih pa se žal menjavi ne bo dalo izogniti. Koliko časa to traja je odvisno do dobavljivosti rezervnih delov za vaš avto in od tega, kako je to delo komplicirano.