Posted on

Ste že kdaj razmišljali, da bi svoj odpadni baker prodali, pa ste nato iz različnih razlogov misel opustili? Če vas zanima, kako poteka odkup bakra, potem ste na pravi strani. Odkup bakra je zelo dobičkonosna poteza, saj zaslužite z nečem, kar bi sicer končalo na smetišču. Odkupna cena za kilogram bakra vztrajno raste, tako da so izkupički vedno višji. Čeprav je cena na svetovnem trgu poenotena, pa lahko razlike opazite med posameznimi ponudniki odkupa kovin. Zakaj? Ker je končna cena odvisna tudi od čistotsti, ohranjenosti, tipa bakra in seveda količine, ki jo želite prodati. Seveda pa obstaja malo morje goljufov, ki vas bodo poskušali ogoljufati in z vami tako zaslužiti. Zato se za odkup bakra odpravite k strokovno usposobljenemu in licenciranemu odkupovalcu. Le tako se boste rešili vseh pasti, ki bi sicer čakale na vas.

odkup bakra

Kako poteka odkup bakra?

Najprej morate stopiti v stik s podjetjem, ki odkupuje baker in ostale kovine. Njemu zaupate vse podrobnosti v zvezi z bakrom, ki ga želite prodati.Dobro je, da navedete, v kakšni obliki je (žice, cevi, večji kosi), koliko približno ga imate, ali je čist ali umazan in podobne koristne informacije. Če imate le majhno količino te cenjene kovine, jo lahko pripeljete do odkupovalca kar sami. Nato se boste kar na licu mesta dogovorili za ceno odkupa bakra. Ta se postavi takrat, ko se baker, ki je predmet odkupa, tudi temeljito pregleda s strani poznavalca kovin. V kolikor imate za odkup na voljo večje količine bakra, pa bo strokovnjak prišel kar direktno k vam, si ogledali vaš odlagalni prostor in na mestu se boste lahko pogovorili o podrobnostih.

Če se odločite za odkup bakra, se morate zavedati, da cena za kg variira, kar je vsekakor potrebno poudarili. Zato je še toliko bolj pomembno, da izberete zaupanja vrednega izvajalca storitve. Ta vam bo namreč za vašo surovino podal kar najbolj pošteno ceno. Ključno je tudi, da se že na kraju samem baker odkupi, ga naložili in varno odpelje. Vi dobite plačilo, vaša garaža pa se je enostavno rešila nepotrebne krame. Tako lahko s pomočjo storitve odkupa bakra nadvse enostavno in hitro združite prijetno s koristnim.