Posted on

Imate težave s kožo? Se soočate z bolečinami in vnetji? Iščete naravno rešitev? Dokazov, zakaj konopljino mazilo učinkuje pri različnih težavah je vse več. Preizkusite konopljino mazilo in preverite sami.

Kaj je konoplja?

Konoplja (Cannabis salvis) najpogosteje povezujemo z izrazoma marihuana oziroma trava. Prav zato pogosto, napačno, sklepamo, da so izdelki iz konoplje nelegalni, pa tudi psihoaktivni. To pa v resnici ne drži, no, vsaj vedno ne.

 

konopljino mazilo

 

Konoplja znanstveno dokazano koristno vpliva na različna zdravstvena stanja, med njimi glavkome, bruhanje, slabost, bolečino, napade pa tudi stanje kot je multipla skleroza. Pri ljudeh z glavkomi naj bi uživanje konopljinih sredstev vplivalo na zniževanje pritiska v očeh, je pa učinek prisoten samo nekaj ur. Zelo uporabna naj bi bila pri rakavih bolnikih, ki se soočajo s slabostjo in bruhanjem kot posledico zdravljenja s citostatiki (to je kemoterapije). Prav tako naj bi marihuana vplivala na zmanjševanje bolečin pri bolnikih, ki so se poškodovali, so jih ustrelili ali pa se soočajo z opeklinami. Podobno ima koristne učinke pri ljudeh, ki se soočajo s poškodbami živcev, zaradi HIV-a, sladkorne bolezni ter drugih bolezenskih stanj.

Uporaba medicinske konoplje ter izdelkov iz nje je varna, pri tem je ključna predvsem vsebnost THC (tetrakanabiol). Kot stranski učinek uporabe se lahko pojavijo glavoboli, občutek suhih ust ter oči, omotica, slabost, bruhanje pa tudi omedlevica. V redkih primerih uporabniki poročajo o halucinacijah, povišanem srčnem utripu, pa tudi povečanem apetitu. Pri uporabnikih z duševnimi težavami, lahko poslabša simptome manij v primeru bipolarnih motenj, poveča tveganje za razvoj depresije ali pa znake depresije poveča. Pri bolnikih s shizofrenijo se lahko poveča tveganje za psihoze.

Konopljino mazilo

Konopljino mazilo je izdelek v obliki kreme, ki vsebuje različne spojine konoplje, ki so raztopljene v maščobi (najpogosteje kokosovem olju). Ključno je, da mazilo vsebuje kanabinoid CBD (kanabidiol), ki ni psihoaktivna substanca (kot je na primer THC), ima pa številne koristne vplive na naše zdravje. Mazilo je odlična pomoč pri lokalnih vnetjih ter lokalnih bolečinah, težavah z luskavico, bolečinami v mišicah, kožnih izpuščajih, artritisu, težavah s kožo (akne, dermatitisi).