Posted on

Toplotna izolacija je ključnega pomena. Da ne izgubite toploto ogrevanja za stavo in s tem tudi denarja. Vendar mora biti izvedba toplotne izolacije strokovna in najbolje je, da z zunanje strani, če imate obstoječo stavbo, da se v sam prostor ne posega. Termotop toplotna izolacija je namenjena montaži preko nosilne konstrukcije, kar velja tudi za ostrešje, ki se ga lahko izolira tam, kjer izolacija manjka. Ta izolacija ne gori in je izjemno varna.

 toplotna izolacija

Toplotna izolacija se položi preko celotne strehe, saj le tako prepeči izgubo toplote in prihrani denar za ogrevanje. Tako se preprečijo tudi toplotni mostovi, ki so vir izgube energije, hkrati se se zaradi tega strešni prostori ne pregrevajo. Da je toplotna izolacija res dobro izvedena, boste ugotovili kasneje po tem, da se bo sneg talil po vsej površini strehe enako. Toplotno izolacijo izberite vedno, ko bivate v nekem prostoru, pa naj bo novogradnja ali obstoječ prostor. Pri novogradnjah dejansko je že vračunana v samo gradnjo, zato so novodobne hiše tako varčne in učinkovite ter poceni za bivanje.

Vsaka dobra, kakovostna in pravilno položena toplotna izolacija bo vaš dom ali poslovno stavbo varovala pred izgubo toplote in pred vdorom vlage ter vročine od zunaj v prostor. Če boste starejši objekt obnavljali je obvezno poskrbeti tudi za izolacijo, kar vam bo pomagala bistveno izboljšati kakovost bivanja v vaših prostorih. Izberite pa samo kakovostno izolacijo priznanih proizvajalcev, saj boste le tako dosegli želeni učinek.

Izkušeni mojstri vam bodo izolirali tudi špirovce z vsaj 10 cm debelo izolacijo. Izbirati morajo dobre vezivne materiale in pri tem delu morajo biti izjemno natančni, da ne pride do napak, ki jih kasneje ni mogoče popraviti. Če boste imeli dobro izoliran objekt, potrebujete še prezračevalnike, da se ne nabira kondenz. Odlično je treba izorati tudi dimnik in strešno kritino. Ti postopki so precej zahtevni in jih mora izvesti izkušen mojster, zato tudi takega izberite.