Posted on

Prsna črpalka je namenjena mamam, ki ne morejo dojiti svojega otroka. Za mlado družino je prsna črpalka lahko precejšen strošek, ki ni potreben, ker jo uporablja mama le kratek čas, nekaj dni, tednov ali mesecev in potem seveda ne več, ko otrok lahko je sam. Včasih pa pride od tega, da ali otrok ne more sesati ali gre za bolezen in morda, da sta mama in otrok ločena, pa mama ne more dojiti. Zato se ji izčrpa mleko iz dojke in se nahrani otroka z njenim mlekom, ki je za otroka najboljši. Črpa pa se mleko sproti, da je sveže in toplo, kakor mora biti za otrokovo prebavo in zdravo rast ter razvoj.

 prsna črpalka

Dobra novica je ta, da se prsna črpalka lahko tudi sposodi in je ni treba kupovati. Sposodili si jo boste za toliko časa, kolikor jo potrebujete in boste tudi plačali le toliko časa, kot jo potrebujete. To je za vas gotovo najcenejše, črpalko potem le še vrnete nazaj in zgodba je zaključena. Ta predmet pa se ne bo valjal doma ali ga ne bose zavrgli, kar je tudi škoda zaradi preveč smeti. Tako bo prsna črpalka dobro razkužena in bo lahko delovala naprej za drugo mamo in otroka.

Prednost najema prsne črpalke je še v tem, da lahko izbirate med različnimi modeli in izberete tudi najbolj udobno, električno, ki je lahko precej draga, če bi jo kupili. Seveda lahko naredite tudi tako, ki je ročna in imate z njo malo več dela ter potrebujete več energije, da izčrpate mleko iz prsi otrok pa bo malo dlje časa čakal. Vendar tudi ta prsna črpalka deluje enako dobro, če ste nagnjeni k bolj naravnim zadevam brez elektrike. S tem boste tudi prihranili na elektriki in naredili še nekaj več za okolje. Naročeno črpalko boste odbili v roku treh dni na dom in vam ne ob treba hoditi nikamor drugam. Enako jo pošljete nazaj.