Posted on

Pri robotskih kosilnicah je na trgu veliko možnosti. Toda tip robotske kosilnice je pravi za vas? V tem izčrpnem vodniku bomo predstavili vse, kar morate vedeti o robotskih kosilnicah, od načina delovanja do različnih funkcij, ki so na voljo. Prav tako vam bomo ponudili nekaj nasvetov o tem, kako izbrati pravi model za vaše potrebe. Ko gre za nego trate, mnogi mislijo, da morajo ure in ure kositi trato, da bi bila ta videti kar najbolje. Kaj pa, če obstaja način za skrajšanje časa, ki ga porabite za košnjo trate? Tu pridejo na vrsto robotske kosilnice.

Robotske kosilnice

Kako delujejo?

Zasnovane so tako, da vse delo opravijo namesto vas, zato se lahko udobno namestite in se sprostite, medtem ko skrbijo za vašo trato. Toda kako delujejo? In katere lastnosti morate iskati pri izbiri robotske kosilnice? Poglejmo si to podrobneje. Delujejo s pomočjo senzorjev za navigacijo po trati in košnjo trave. Običajno imajo bazno postajo, ki jo postavite na dvorišče, in jo uporabljajo kot referenčno točko za kartiranje trate. Večina robotskih kosilnic lahko kosi na naklonih do 20 stopinj, kosijo pa lahko tudi v mokrih razmerah. Nekateri modeli so opremljeni tudi s funkcijami, kot je mulčenje, tako da lahko pokošeno travo predelajo v hranila za vašo trato.

Katere funkcije morate iskati?

Pri izbiri robotske kosilnice morate upoštevati nekaj stvari. Najprej upoštevajte velikost trate. Nekateri modeli so zasnovani za majhne trate, drugi pa lahko obdelujejo večje površine. Nato razmislite o vrsti terena, ki ga imate. Če imate veliko neravnih tal, izberite model, ki bo kos tem razmeram. Na koncu razmislite o želenih funkcijah. Nekatere imajo dodatne funkcije, kot sta mulčenje ali možnost košnje v mokrih razmerah. Druge imajo posebne naprave proti kraji, ki odvračajo tatove. Zdaj, ko veste, kako delujejo in na kaj morate biti pozorni pri izbiri, je čas, da poiščete popoln model za svoje potrebe.