Posted on

Vinil je talna obloga, ki je ena najbolj trpežnih in vodoodpornih talnih materialov, ki jih lahko namestite v vašem domu, kakovostno pa dobite tukaj https://www.m-flooring.si/vinil. Idealna talna obloga za kuhinje in kopalnice, talne obloge iz vinilnih plošč so skoraj 100-odstotno vodotesne, kar zmore malo drugih talnih oblog. Nekateri mojstri, ki delajo sami, se morda izogibajo talnim oblogam iz vinilnih plošč pod vtisom, da jih je pretežko namestiti, kar ne drži še posebej, če je trislojni vinil na klik, ki ga položite lahko tudi sami. Namestitev vinilne plošče ima nekaj zapletenih vidikov, vendar nobeden ni nepremostljiv, ko poznate rešitve.

vinil

Loose lay je metoda polaganja vinilnih talnih oblog, pri kateri se večinoma izogiba uporabi lepil za lepljenje tal na podlago. Vendar se tla ne morejo prosto premikati. Teža vinilne plošče in trenje ob podlago jo pomagata držati. Obodni podstavki pa zavarujte robove. Na koncu je na ključnih prometnih površinah dodan dvostranski lepilni trak, ki preprečuje premikanje. Tako je vinil položeni hitro in brez umazanije. Prosta namestitev najbolje deluje na območjih, ki merijo 100 kvadratnih metrov ali manj. Kopalnice in majhne kuhinje so primerni prostori za polaganje prosto položenih vinilnih talnih oblog.

Preden začnete polagati vinil, položite vinilne talne obloge v ali blizu območja delovišča za 24 ur pred začetkom polaganja. Ohranjajte sobno, da bo tla lažje urediti in poravnati. Podlaga mora biti popolnoma ravna in brez vrzeli, šivov ali vdolbin, ki bi se lahko prenesle na površino mehkega vinila. Uporabite kombinacijo predhodno zmešanega talnega gipsa in izravnalne mase za zapolnitev nizkih mest. Za globlje padce popravite podlago. Izklopite morebitno talno ogrevanje. Odrežite ploščato vinilno talno oblogo tako, da bo ustrezala velikosti prostora, plus približno štiri centimetre na vseh straneh. Položite vinilne talne obloge v sobi, tako da presežek teče po stenah. Talne obloge naj počivajo v prostoru približno dve uri, da se lahko prilagodijo velikosti prostora. Vsekakor vam te obloge lahko namesti tudi mojster.