Posted on

Stružnice so super stroji, ki naredijo lahko lepe izdelke iz lesa, kovine ali drugega materiala, odvisno je, kakšne imate nože vpete. So take, kamor se vpnejo, iz materiala in take, kjer se struži na druge načine. Več stružnic si lahko ogledate na tej povezavi https://www.lestroj.si/si/96-struznice. Stružnice so dejansko nevarni stroji, ker se njihovi deli izjemno hitro  vrtijo in mora biti človek, ki jo uporablja zelo odgovoren ter poučen glede varnosti ter oblačil, ki naj jih nosi. Nekatere stružnice so kombinirane kot CNC stroji in so vodene elektronsko, sprogramirane, vnese se vanje mere in dela sama.

stružnice

Kakovostne stružnice so robustne in narejen iz kakovostne kovine ter so glede tega, da so vrtljivi deli trdni, zelo varne. Za dodatno varnost seveda mora človek poskrbeti sam s pomočjo prave obleke in pa spenjanja las, da ga ne zagrabijo vrteči se deli. Gre za večje stroje, ki zavzamejo nekaj prostora, kajti okoli njih mora biti dovolj delovnega prostora, niso pa tako zelo velike, tako da so pogosto tudi v garažah mojstrov, ki stružijo marsikaj, do suhe robe pa do kovinskih delov za industrijo ali pa unikatne predmete in pohištvo.

Kakovostne stružnice nudijo kakovostni proizvajalci, ki so preverjeni in imajo ponavadi kar nekaj različnih modelov na izbiro, glede na to, kaj boste delali in kateri material ali več materialov boste stružili. Ker je toliko novih modelov je najbolje se posvetovati s prodajalcem, ki bo vedel, kaj je novega in kaj je za vas najbolje. Seveda je tukaj izjemno pomemben tudi servis, ki mora biti hiter pa še odziven.

Kakovostne stružnice so ključ do kakovostnega in dobrega izdelka poleg tega morate imeti še prave in kakovostne nože za točno to stružnico, drugače seveda ne bo niti dobra stružnica pomagala. Nože morate izbrati skrbno in preudarno glede na metiral, ki ga boste stružili. Poleg tega ne pozabite na zaščitna očala ter seveda delovno obleko, mi mora biti oprijeta.