Posted on

Za visok krvni tlak prehrana mora biti brez soli in maščob. Če ne veste, kako se prehranjevati v primeru visokega pritiska, sledite je povezavi in ugotovite, kako visok krvni tlak prehrana lahko zmanjša ali pa ga tudi poviša. Najprej v prvi vrsti se morate odreči soli, ki preprečuje prebavo ter zmanjša delovanje ledvic in jeter, ki lahko povzročata, da se nabira stara voda v telesu, kar povzroča visok krvni tlak. Zato jejte neslano hrano ali pa dodajte hrani naravno sol, ki je jod dejansko, ker jo telo potrebuje in ga dobite v lišajih ter morskih travah.

visok krvni tlak prehrana

Ko imate visok krvni tlak prehrana začne zavirati to nevarno bolezen, ki vam lahko uniči srčno žilni sistem ter povzroči najhujše, kot so infarkti ter popuščanje srca. Visok tlak uničuje notranje organe in jih dobesedno napihne ter raztrga. Gibanje je pomemben del zniževanja krvnega tlaka, vendar je za visok krvni tlak prehrana izjemno pomembna, če ne ključna. Odrecite se vsem maščobam živalskega izvora in predelanim maščobam tudi rastlinskega izvora. Jejte samo oreščke, ki so celi in pa semena.

To vam bo dalo dovolj maščobe ter energije, hkrati pa bo tlak znižalo, ker je taka hrana prebavljiva in topna v vodi. Dejansko visok krvni tlak prehrana povišuje tudi, če uživate stimulanse, kot so kava, meso, pravi čaji in druge droge, ki pospešujejo tlak ter pospešijo srčni utrip. Visok tlak tudi slabo vpliva na spanje, ker imate preveč adrenalina zaradi katerega ne boste spali. Tudi v ušesih vam razbija ter šumi in slišite lastne žile ter pretakanje krvi.

Ko boste začeli jesti hrano, ki se počasi prebavlja, kot je fižol, bo tlak padel. Ne jejte tudi ne sladkorjev in ne pijte alkohola. Tudi sadje povečuje krvni tlak, ker se pretvori v alkohol. Vse to je slabo za vaš organizem, še posebej na dolgi rok. Zato se temu raje odrecite.