Posted on

Zavarovanje kredita zagotavlja, da posojilodajalec še naprej prejema plačila, če jih ne morete izvesti zato kliknite tukaj za več informacij. Morda ga ne potrebujete vseeno pa je dobro da se zavarujete za vsak primer, ker nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi. Zavarovanje kredita krije plačila vašega posojila ali kreditne kartice v primeru, da ne morete plačati zaradi finančnega šoka, kot so brezposelnost, invalidnost ali smrt. Čeprav se sliši kot življenjsko ali invalidsko zavarovanje, obstaja ključna razlika: kreditno zavarovanje vam ne plača ničesar; namesto tega le zagotovi, da posojilodajalec še naprej prejema plačila. S tem lahko zaščiti vaš kredit.

 zavarovanje kredita

Posojilodajalci vam lahko ponudijo zavarovanje kredita, ko zaprosite za avtomobilsko posojilo ali posojilo za kapital, nezavarovano posojilo na obroke ali drugorazredno kreditno kartico. Banke in kreditne zadruge lahko ponudijo tudi to možnost pri svojih posojilih. Zavarovanje kredita se imenuje tudi zavarovanje zaščite plačil, ki zagotavlja, da posojilodajalec prejme plačila, če jih ne morete plačati. Običajno se ne priporoča sklenitve kreditnega zavarovanja, če že imate tradicionalno življenjsko ali zdravstveno zavarovanje, ki bo krilo vaše obveznosti, ko gre kaj narobe. Raziskava Centra za ekonomsko pravičnost je pokazala, da so premije kreditnega zavarovanja običajno dražje od tradicionalnih zavarovanj, izplačila pa so ob vložitvi zahtevkov manjša.

Obstajajo štiri glavne vrste kreditnega zavarovanja. Zavarovanje kredita v primeru vaše smrti poravna preostala plačila posojila posojilodajalcu in ni treba plačevati vašim svojcem s čimer jih ne boste porinili v stisko. Kreditna neprostovoljna brezposelnost omogoča omejeno število mesečnih plačil posojilodajalcu, če izgubite službo brez lastne krivde. Kreditna nezmožnost znana tudi kot kreditna nesreča in zdravstveno zavarovanje izvaja omejeno število mesečnih plačil posojilodajalcu, če postanete invalidni. Kredit osebne lastnine običajno ponujajo trgovine z nakitom ali pohištvom, plača se posojilodajalcu, če je predmet, ki ste ga kupili, ukraden ali uničen. Posojilodajalec lahko združi različne vrste kreditnih zavarovanj v eno ponudbo zato se posvetujte s prodajalcem za nasvet.

Cena kreditnega zavarovanja temelji na vrsti posojila, vrsti zavarovanja, ki ga izberete, znesku posojila, trajanju posojila in državi, v kateri živite. Na ceno v veliki meri vpliva provizija, ki jo zavarovalnice plačajo posojilodajalcem, zaradi česar so premije kreditnega zavarovanja običajno dražje od običajnih zavarovalnih premij.