Posted on

Zdravstveno zavarovanje je lahko osnovno ali dopolnilno. Pri nas sta ločeni in se za dopolnilno odločamo sami, ali ga bomo imeli, za osnovno pa ne, ker je prisilno in obvezno. Smisle dopolnilnega zavarovanja je v tem, da ni treba doplačevati za boljša zdravila in dodatne zdravstvene usluge, kar sicer ni res povsod, sploh ne pri okulistu in zobozdravniku. Katero vrsto zavarovanja in kaj to pomeni ali lahko imate si oglejte na tej povezavi https://www.prva.si/zdravstveno-zavarovanje/. Izbrali boste lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki vam bo omogočalo veliko več kot osnovno, še posebej, če boste izbrali višji standard.

zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za  višji standard pomeni, da boste brez doplačila dobili boljša zdravila in boljše storitve v bolnici in boste lahko v svoji sobi. To pa seveda pomeni višje premije za dodatno zavarovanje. To pomeni, da si lahko tako zavarovanje privoščite, če želite in pa seveda, če imate dovolj sredstev, da plačujete premije. Premije in standardi pa so precej različni od paketa do paketa ter od zavarovalnice do zavarovalnice.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje jer najbolje, da is izberete takoj po končanju šole, ker so premije najnižje v prvem letu, ko ste izgubili status študenta. Dlje časa, ko čakate in niste zavarovani, višje premije po procentih vam zaračunajo glede na število let, ko niste plačevali v zdravstveno blagajno.

Ko se boste starali se bo z leti premija za zdravstveno zavarovanje višala, ker se predvideva, da boste bolni in obnemogli ter boste veliko več potrebovali zdravstvene storitve kot v mladosti. Nekateri upravičeno koristijo zdravstvene storitve že od rane mladosti, drugi pa to tudi izkoriščajo. Večina pa se kar drži nekega etičnega pravila in obiskuje zdravnika dokaj redno ter ne preveč pogosto in koristi zdravila ter terapije, ko jih res potrebujejo.

Zavarovalnice se med seboj najbolj razlikujejo po storitvah, po produktih in ne po cenah, te o približno enake. Vendar boste nekje dobro obravnavani nekje pa vas bodo ignorirali.