Posted on

Zobobol je zagotovo občutil že marsikdo od nas in vemo, da je to ena najhujših bolečin, ki jih poznamo in ker je v glavi, je še toliko huje, saj je bolečin zelo blizu možganov. Marsikdo je tudi doživel neprijetne in boleče izkušnje pri zobozdravniku in si zaradi tega ne želi obiskati zdravnika, obstajajo pa takšni, ki lahko pri zobobolih pomagajo brez bolečin  https://luxdental.si/zobobol/. Zobobol je potrebno zdraviti takoj, saj sporoča, da je nekaj narobe z zobmi, lahko tudi z dlesnimi ali sinusitisom in vse je potrebno takoj pregledati ter zdraviti.

zobobol

Zobozdravniki so zelo različni, nekateri dobro opravljajo svoj posel, drugi manj in nekateri znajo delati brez bolečin, hitro ter natančno, drugi spet ne. Če ste imeli smolo in slabe izkušnje, potem imate strah pred zdravnikom, ki vas je mrcvaril,  vendar pa obstaja rešitev, strokovnjaki, ki delajo brez bolečin.

Zobobol ima vzroke v različnih spremembah v glavi, eden najpogostejših je izpad zalivke, ki je stara ali pa je bila slabo narejena. Veliko ljudi občuti bolečine tudi, ko je zalivka nameščena, kar pomeni, da nekaj z njo ni v redu in je potreben ponoven obisk zobozdravnika, da ugotovi, kaj je narobe. V tem primeru vas bodo najverjetneje poslali na slikanje zob, da globinsko pogledajo, kaj se v notranjosti pod zalivko dogaja in če ni morebiti vzrok kje druge.

Zobobol lahko nastane tudi zaradi kariesa, ki se pojavi na zobeh in lahko uniči zob ali več njih. Karies se pojavi zaradi slabe ustne higiene in uživanja preveč sladke hrane, bodisi da gre za sladkarije, hrano  in pijačo s preveč sladkorji ali pa za suho in sveže sadje, ki vsebujejo veliko naravnih sladkorjev, ki ravno tako škodijo zobem kot na primer čokolada.

Zobobol nastane lahko tudi zaradi vnetja sinusitisa in ker so korenine zob zelo blizu sinusov, občutimo bolečine. Zdravnik mora v tem primeru pozdraviti sinusitis, da bi ta bolečina izginila.