Posted on

Cenik odpadnih kovin se spreminja glede na cene kovin na borzi, ki se spreminjajo vsak dan. Zato je cenik odpadnih kovin prilagodljiv glede na cene ena trgu in glede na to, kakšne kovine imate na razpolago za prodat, katere vrste, koliko čiste so in ali jih je treba še raztezati ter odpeljati z vaše lokacije. Vse to vpliva na končno ceno kovin, ki jo boste dobili na predračun. Če se boste z njim strinjali, enostavno potrdite in pridejo vas rešit teh kovin, ki se vam že desetletja valjajo po okolici stavb in v njih ter vam nakažejo denar na račun ali vam dajo gotovino takoj.

cenik odpadnih kovin

Cenik odpadnih kovin je zgolj informativen in morajo zračunati ceno povsem individualno glede na vas. Zato čim prej pokličite in se dogovorite za ogled ali sestanek. Kovine so odkupujejo vse, vendar je cenik odpadnih kovin za različne kovine tudi različen. Največ na primer boste dobili za baker in železo, vendar so ostale kovine, kot so medenina, aluminij, cink in drugo tudi zelo zaželeni.

Kovine so dokaj drage na trgu zato, ker jih primanjkuje in je proizvodnja rude izjemno draga ter umazana tehnologija, katera onesnažuje naravo. Zato z veseljem odkupijo stare ali odpadne kovine iz katerih lahko potem naredijo nove izdelke s postopkom reciklaže, ki je dosti bolj ugoden ter naravi prijazen, kot kopanje nove rude.

Cenik odpadnih kovin za kable je nekoliko drugače glede na to, ali so kabli goli, oviti v plastiko in gumo ali imajo vtikače ali ne. Vendar jih lahko tudi predelajo in reciklirajo prav vse, tudi plastiko ter ostale odpadne materiale na kablih ter kovinah, le da je postopek bolj zapleten in dražji, zato zanje dobite nekoliko manj. Se pa vseeno tudi splača. Če ste podjetje, ki ima stalno odpadne kovine od proizvodnje ter opilke, se dogovorite za stalen odvoz, ko napolnite zabojnike.

Tako splača prodati odpadne kovine podjetjem in posameznikom. Doma boste okoli stavb in v njih našli vleko kovinskih izdelkov, ki jih ne potrebujete, od posode, okvirjev, ograj, strojev, koles, žebljev, žlebov do ostankov od dela in seveda kablov. Vse to lahko prodate in zaslužite ter si zmanjšate strošek nabave teh predmetov.