Posted on

Čiščenje aparatov in ostalih površin v vsakem delovnem okolje je izjemnega pomena. Čiščenje se lahko izvaja na različne načine in med vsemi postopki je čiščenje s suhim ledom primerno za občutljive površine. Za tak postopek se odločajo v tistih dejavnostih, kjer druge oblike čiščenja niso primerne. Najbolj pomembno je, da je rezultat popolnoma očiščena površina in če se jo očisti s suhim ledom, ste lahko prepričani, da bodo vsi madeži odstranjeni.

čiščenje s suhim ledom

Prednosti čiščenja s suhim ledom

Obstaja več vrst čiščenja aparatov in strojev, pa ostalih površin v določenih obratih. Ko je potrebno čiščenje, pa je treba poskrbeti, da se s čiščenjem ne bo uničilo površine ali pa da bi čiščenje negativno vplivalo na produkte, ki se v obratih izdelujejo. V nekaterih primerih je čiščenje z vodo pod visokim pritiskom ali pa peskanje primerno in neoporečno. V nekaterih primerih pa ta oblika čiščenja ne pride v poštev in tu se lahko površino očisti s suhim ledom.

Čiščenje s suhim ledom je eno izmed redkih oblik čiščenj, ki na okolje nima nobenih škodljivih vplivov. Gre namreč za suhi led, ki se ob stiku s površino spremeni v ogljikov dioksid, ki je neškodljiv plin. Ta oblika čiščenja je predvsem primerna za vse občutljive obrate, kot je na primer prehrambna industrija ali pa farmacija, kjer je treba še dodatno upoštevati zahteve čistoče. Čiščenje s suhim ledom ima tudi to prednost, da se ne ustvarja nobenih odpadnih snovi. Zelo pomembno pa je tudi, da se za čiščenje s suhim ledom ne uporablja nobene vode.

Kljub temu, da se morda zdi, da taka oblika čiščenja ni dovolj zmožna, da bi se z njeno pomočjo odstranila olja, maščobe, korozijske plasti in podobno, je v resnici čiščenje s pomočjo suhega leda zelo učinkovito. Prav tako pa je tako čiščenje zelo hitro in z nizkimi stroški.