Posted on

V današnjem svetu, ko veliko damo na vizualno podobo in mladost velja za nekakšen ideal, starosti pa se vsi ogibamo, si vse več ljudi prizadeva izgledati kar se da mladostno, zdravo in srečno. Pomlajevanje obraza lahko prispeva k vašemu mladostnemu videzu in s tem poveča vašo samozavest.

Lepota, lepo telo je družbeno konstruiran pojem, kar pomeni, da ljudje sami določimo, kaj je lepo oz. ni lepo. Konstruiranje lepote je v vsaki družbi različno – v nekaterih predelih sveta za lepo žensko velja ženska z dolgim vratom, zato si dekleta že od rojstva umetno podaljšujejo vratove tako, da si okoli vratu namestijo nekakšne obročke, spet drugje dojenčkom povijajo stopala, saj so majhna stopala lepa, v nekaterih plemenih si ljudje z velikimi obroči ali uhani luknjajo ušesa, usta, nos in podobno. V nekaterih družbah, zlasti v zahodnem svetu, pa je velik poudarek na ličenju in pomlajevanju obraza.

pomlajevanje obraza

Za pomlajevanje obraza obstaja več tehnik – lahko se odločite za razna dermalna polnila, diamantni piling, glajenje gub, kemični piling kože, na voljo vam je tudi nekaj nekirurških liftingov obraza, kot je recimo Ultherapy. Pomlajevanje obraza s to metodo, ki je najnovejša na tem področju, vam ponujajo zgolj v dveh centrih v Sloveniji. Terapija traja od 30 do 60 minut, je povsem neinvazivna, dovolj pa je le en tretma. Prvi rezultati so vidni že takoj po terapiji, končni učinki pa se opazijo po 3 do 6 mesecih. Učinek pomlajenega obraza lahko traja nekaj let, odvisno od posameznika in tega, v kakšnem stanju je bila njegova koža.

Pomlajevanje obraza z Ultherapy praviloma nima stranskih učinkov, saj gre za nekirurško metodo – vseeno je možno, da boste po posegu imeli pordelo kožo, a ta že v roku enega dne izgine. Po tretmaju lahko normalno nadaljujete s svojimi opravki in obveznostmi, saj tudi okrevanje ni potrebno. Vsi, ki si želite mladostnega videza in niste naklonjeni kirurškim posegom imate na voljo to novo terapijo, ki vam lahko spremeni življenje, predvsem pa videz.