Posted on

Danes je na trgu veliko različnih domofonov, ki jih nudi www.comfort-el.com, zato je težko vedeti, kateri je pravi za vas. Ta vodnik vam bo pomagal razumeti različne možnosti, ki so na voljo, in sprejeti utemeljeno odločitev o tem, kateri sistem je najprimernejši za vaše potrebe. Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je, kakšno vrsto varnosti potrebujete. Če želite le pogovor z obiskovalcem pred vrati, bo zadostoval preprosta avdio domofon. Če pa želite videti in slišati, kaj se dogaja zunaj, bo potreben bolj izpopolnjen sistem z več kamerami in zvočnimi zmogljivostmi. Pomemben dejavnik je tudi enostavnost namestitve in uporabe sistema. Na voljo so različni video sistemi za vstop v dom po različnih cenah. Izberite takega, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.

Domofoni

Namestitev domačega video vstopnega sistema z zvokom ima številne prednosti. Ena od najbolj očitnih prednosti je večja varnost, ki jo lahko zagotovi. S tovrstnim sistemom boste lahko videli in slišali, kdo je pred vašimi vrati, preden ga spustite v notranjost. To lahko odvrne vlomilce in druge storilce kaznivih dejanj, saj bodo vedeli, da jih nekdo opazuje.

Kaj je pametni dom?

Pametni dom je stanovanje, ki uporablja z internetom povezane naprave za avtomatizacijo in upravljanje nalog, običajno povezanih z varnostjo, zaščito, udobjem, priročnostjo, energetsko učinkovitostjo in zabavo. V tipičnem pametnem domu so naprave povezane v domače omrežje in jih je mogoče daljinsko upravljati s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Običajni primeri naprav v pametnem domu vključujejo: termostate, krmilniki razsvetljave, ključavnice vrat, kamere, detektorji gibanja in okenske žaluzije ali senčila.

Zakaj avtomatizirati svoj dom?

Obstaja veliko razlogov, zakaj želite avtomatizirati svoj dom. Morda si želite večje varnosti, udobja, energetske učinkovitosti ali preprosto želite, da bi bil vaš dom bolj udoben. Nekateri ljudje avtomatizirajo svoje domove iz varnostnih razlogov. Morda želijo videti, kdo je pred vhodnimi vrati, ko jih ni doma, ali pa želijo biti obveščeni, če pride do vloma. Pametne vratne ključavnice lahko zagotovijo tovrstno varnost, saj omogočajo daljinsko zaklepanje in odklepanje vrat ter vidijo, kdo prihaja in odhaja Drugi ljudje avtomatizirajo svoje domove zaradi udobja. Morda želijo, da lahko prižgejo luči, preden pridejo domov, ali da se termostat samodejno prilagodi glede na to, ali je kdo doma. Drugi se osredotočajo na avtomatizacijo zaradi energetske učinkovitosti. Morda bodo na primer želeli programirati termostat za zmanjšanje ogrevanja, kadar ni nikogar doma, ali pa želijo namestiti pametne žarnice, ki jih je mogoče zatemniti, da bi prihranili energijo .