Posted on

Ste se naveličali videza vašega stanovanja in si zato želite kakšno stvar v njem zamenjati? Zamenjajte notranja vrata in takoj boste videli, da so vašemu stanovanju dala nov pridih.

Notranja vrata so sestavni del vsakega stanovanja. Fizično ločujejo prostore med sabo, omogočajo zasebnost posameznika in nudijo umik od ostalih članov družine, ohranjajo temperaturo v prostoru, pripomorejo k zvočni izolaciji prostorov in (ne)prepuščajo svetlobo. Skratka – so nujna oprema stanovanj iz več razlogov.

Poleg zgoraj naštetih stvari imajo vrata v stanovanju tudi dekorativni element. Lahko so različnih barv in gravur, lahko imajo vgrajeno steklo z različnimi motivi, tudi kljuke so vseh oblik in velikosti, zato si lahko videz vrat zamislite povsem po vaših željah.

notranja vrata

Med veliko ponudbo notranjih vrat se je zagotovo težko odločiti, katera bodo krasila vaše stanovanje. Če ste po duši umetnik in vam je všeč malo drugačen stil notranje opreme, lahko izberete dvoje ali troje različnih vrat in s tem poskrbite za malo drugačen videz vašega stanovanja od ostalih. Vrata spalnice in kopalnice so lahko lesena, vrata za v kuhinjo ali dnevno sobo pa imajo lahko vgrajeno steklo, kar vam bo zagotovilo več svetlobe v prostoru. Najbolje je, da pred nakupom notranjih vrat razmislite, kakšna bi si želeli imeti in čemu bodo služila, potem pa se odpravite v trgovino, svoje želje zaupate strokovnjakom in skupaj boste izbrali prava vrata za vaše stanovanje.

Na voljo so lesena, furnirana, CPL, lakirana in steklena notranja vrata, pa še kaj bi se našlo. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti, razlikujejo se tudi po svojih lastnostih in zahtevnosti vzdrževanja. Steklena vrata so odlična izbira za prostore brez oken, saj bo svetloba prišla skozi vrata iz drugih prostorov in za prostore, kjer zasebnost ni na prvem mestu. Lesena vrata so tradicionalna izbira in dajejo videz domačnosti in topline. Furnirana vrata po videzu spominjajo na lesena vrata, so pa cenejša. Lakirana vrata so zelo gladka in lahka za čiščenje, prav tako CPL vrata.

Ste že izbrali svoja nova vrata? Z izbiro nikar ne odlašajte predolgo.