Posted on

Ste se naveličali videza starih oken in jih želite zamenjati? Gradite hišo in ne veste, kakšna okna izbrati? Nakup lesenih oken je zagotovo izbira, s katero ne boste zgrešili.

Lesena okna so odlična izbira, z njihovim nakupom pa boste naredili nekaj dobrega zase in za okolje; pripomogli boste k temu, da bo naša narava ostala čista in neonesnažena, vaš dom pa bo izgledal prijetno, prijazno in toplo.

Več kot polovico Slovenije pokriva gozd, le Finska in Švedska ga imata še več. Zakaj torej ne bi izkoristili teh darov narave in za izdelavo oken uporabili les? Plastika že tako preveč onesnažuje okolje in ogroža živali, ki se ujamejo vanjo in se ne morejo rešiti. Seveda moramo tudi z gozdom ravnati preudarno in ga ne smemo preveč izsekavati, pa vendar je les vseeno bolj prijazen material za izdelavo oken. Za razliko od plastike in drugih umetnih stvari ga je lažje obdelovati, odpadke pa lahko uporabimo za kakšne druge stvari, lepi so na primer novoletni in drugi okraski, ki jih lahko razstavimo po stanovanju.

lesena okna

Za lesena okna se uporablja najkakovostnejši les, ki zagotavlja dolgo obstojnost. Taka okna imajo dobre izolacijske lastnosti in hkrati ustvarjajo videz naravnega. Ker so premazana z odličnimi premazi, jim tudi sonce, močan dež in drugi vremenski pojavi ne bodo prišli do živega. Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa, od smreke, macesna, hrasta, bora pa vse do eksotičnih vrst lesa. Vse želje in predloge zaupajte strokovnjakom, ki vam bodo znali svetovati in izbrati pravi les za vaša okna. Vsa okna so narejena po meri in oblikovana po željah kupca.

Lesena okna so varčna, zaradi svoje kompaktne strukture pa tudi bolj varna. So zelo enostavna za vzdrževanje, zato z njimi ne boste imeli veliko dela in stroškov. Ustvarjajo domač in naraven videz, kar pa ne pomeni, da so dobra samo za starejše hiše. Zaradi različnih možnosti oblikovanja in dizajniranja se odlično podajo tudi na moderne hiše.