Posted on

Ko smo bili mlajši in, ko nas je kdaj bolelo grlo, so nam babice vedno ponudile cvetlični med, ki je hitro pomagal izboljšati stanje. Najboljši je domači cvetlični med, vendar kje kupiti kakovosten cvetlični med, ki je pridelan v Sloveniji. Naj vam predstavim čebelarstvo Medeni zaklad, kjer so zaposleni le najboljši čebelarji, ki za svoje čebele skrbijo lepo in jih varujejo pred vsemi dejavniki kolikor le zmorejo.

cvetlični med

Cvetlični med ima rahlo sladek in grenek okus, ter je rumeno zlate barve. Ta med vsebuje veliko več medu kakor pa katerikoli drug gozdni med. Ko je cvetlični med dovolj dozorel v panju je pripravljen za pobiranje, to pa deluje tako, da čebelarji za nekaj časa premestijo čebele iz medišča in med tem poberejo ves med. Če bomo čakali preveč dolgo časa za pobiranje, smo lahko prepozni, ker bodo čebele začele prinašati v medenjak nov prah kateri se bo premešal z starim in tako ne bo več cvetlični med. Delo čebelarja ni tako enostavno kakor zgleda in je za to potrebno zelo veliko znanja in prakse.

Mogoče ste kdaj slišali tudi za kristalizacijo, katera se zgodi pri kemijski reakciji. Velikokrat jo opazimo na policah v trgovini in po navadi po njih ne posega veliko kupcev. Vendar z takim medom ni popolnoma nič narobe, ko ga kupimo ga damo le v vročo kopel in nato je pripravljen za uživanje. Zato, ko naslednjič izbirate med kristaliziranim medom in industrijsko narejenih, posezite po kristaliziranem, saj bo ta pokazal, da je domače pridelave in kakovostnega okusa. Zdaj veste kje vas čaka odlični cvetlični med in ostali čebelarski izdelki. Naredijo vam lahko tudi kakšna darila, iz medenih izdelkov katere lahko podarite svojim najbližjim, poslovnim partnerjem, prijateljem in tako naprej. Zagotovite si dober, ugoden in kvaliteten cvetlični med, katerega se ne boste nikoli več naveličali.