Posted on

Vsak od nas si rad privošči slasten opečen kruh, na katerega namaže svoj priljubljen namaz. Opekač kruha (https://akvonij.si/kategorija/zari-toasterji-in-opekaci) je tako idealen pripomoček s katerim si lahko privoščite okusen zajterk, ki vas bo napolnil z energijo. Vsem dobro poznan je klasičen opekač, iz katerega izskoči hrustljavo zapečena rezina poljubnega kruha. Poznamo pa tudi druge vrste opekačov, ki so med uporabniki izredno priljubljeni. Tako lahko svojo zbirko kuhinjskih pripomočkov dopolnete z opekačem sendvičev, ki sendvič pritisne z obeh strani, ga primerno segreje in tako poskrbi za pravo eksplozijo okusov. V skupino opekačev pa sodijo tudi namizni žari, ki vam omogočajo pripravo tudi drugih jedi – od mesa, zelenjave in ostalih dobrot.

opekač kruha

Za okusne zajtrke, malice in hitro pripravljene večerje

Široka ponudba teh priljubljenih pripomočkov vsakemu posamezniku omogoča, da izbere tisti opekač kruha, ki mu kar najbolj odgovarja. Svetujemo vam, da izberete takšnega, ki je narejen iz kvalitetnih in varnih materialov, saj bo le tako priprava kruha in ostalih jedi zares takšna, kot si jo želite. Če prisegate na tople sendviče, izberite tak opekač kruha, ki je dovolj velik za dva sendviča hkrati. Opekač naj bo tudi dovolj močan, saj le tako dovolj hitro in učinkovito popeče vaš kruh. Večina opekačev je narejena tako, da jih lahko pospravite v skorajda vsak kotiček svoje kuhinje.

Ljubitelji rezin kruha, ki jih lahko poljubno obložite, si izberite opekač, ki vam omogoča različne stopnje peke. Tako boste lahko čisto sami določili, kako zapečen kruh si želite.Prav tako bodite pozorni na material, iz katerega je izbran opekač narejen. Najbolj priljubljeno je nerjaveče jeklo, ki zagotavlja obstojnost aparata in pripravo zdravih in okusnih obrokov. Še posebej bodite na izbiro materiala pozorni pri nakupu namiznega žara. Ta naj bo narejen iz teflonskih plošč, ki omogočajo enostavno čiščenje in vzdrževanje. Seveda pa na svoj račun pridete tudi vsi ljubitelji sladkih dobrot – te si lahko pripravite s pomočjo opekača vafljev.