Posted on

Otroška kolesa so za otroke super igrača, ki jih spodbuja h gibanju, jih naredi mobilne in samostojne, kupite pa jih tukaj https://www.mali-vragci.si/sport/poganjalci-kolesa-tricikli-skiroji/otroska-kolesa in izberete pravega za otrokovo starost, velikost, težo, sposobnost in seveda barvo. Najboljši pokazatelj, katera velikost je prava za vašega otroka, je, kako udobno se počuti na kolesu. Za pravilno prileganje je vedno najbolje, da otrok osebno preizkusi več koles. Tako se lahko usedejo na sedež, primejo za krmilo, preizkusijo zavore in zavrtijo kolo, da se prepričajo, da se prilega in da lahko udobno vrtijo pedala. Izkušen kolesarski tehnik ali prodajni sodelavec v vaši lokalni trgovini ali na internetu vam lahko pomaga s prilagojenimi priporočili za prileganje, ko kupujete otroška kolesa za vaše malčke in večje otroke.

 otroška kolesa

Če se ne morete osebno določiti glede velikosti za otroška kolesa, lahko vzamete otrokove mere in jih primerjate s specifikacijami kolesa na spletu. To je še najlažje. Prva stvar, ki jo morate vedeti, ko iščete otroška kolesa je, da se v nasprotju s kolesi za odrasle merijo glede na velikost kolesa in ne okvirja. Najpogostejša otroška kolesa se začnejo pri 12″ kolesih in do 24″ koles. Po tem lahko večji otroci izbirajo med kolesi za odrasle, katerih kolesa se začnejo s 26-palčnimi kolesi.

Vendar pa je velikost koles le eno izhodišče, ki ga morate upoštevati pri iskanju otroškega kolesa. Kolo, ki je primerno za enega 7-letnika, je lahko preveliko za drugega 7-letnika s krajšimi nogami. Tudi kolesa z enako velikimi kolesi se lahko med proizvajalci koles razlikujejo. Še posebej pomembno je, da kupite kolo, ki se otroku trenutno dobro prilega in ne kolesa, ki je preveliko, češ saj bo otrok zrastel. Kolo primerne velikosti bo otrokom lažje upravljati, veliko varnejše je in zabavnejše za vožnjo. Zato kupite vedno primerna otroška kolesa za velikost vašega otroka. Otrok mora imeti možnost, da sedi na kolesu z nogami na tleh, tako da mednožje ne počiva na zgornji cevi kolesa. To je pomembno za udobje in varnost. Če potrebuje oporna dodatna kolesca, nabavite tudi ta.