Posted on

Narava nam že od nekdaj ponuja polno zdravilnih rastlin, in si lahko z vsem nekako pomagamo. Seveda to ne pomeni, da lahko odtrgamo kar katerokoli rastlino in iz nje naredimo neko zdravilo, saj je veliko gob in rastlin strupenih. Prav tako so nekatere zaščitene in jih je prepovedano nabirati. Ena od zelo zdravilnih gob je Resasti bradovec, ki zelo dobro vpliva na živčevje. Zelo je znana po Aziji, severni Ameriki in Evropi. Raste na podrtih drevesih in je hitro prepoznavna po značilni obliki. V obliki prehranskega dopolnila lahko Resasti bradovec najdete na spletni trgovini Konopljarc, https://konopljarc.si/izdelek/resasti-bradovec100/. Tam lahko najdete še ostale izdelke iz zdravilnih rastlin gojenih na dolenjski kmetiji.

Resasti bradovec

Resasti bradovec je torej zelo zdravilna goba. Za njo ste mogoče že kdaj slišali, vendar je bila predstavljena z drugimi izrazi kot na primer levja griva in še kaj. Z njimi se tudi učinkovito zdravi razne bolezni kot je na primer demenca, Alzheimerjeva bolezen in multipla skleroza. Ravno te bolezni nastanejo na živcih in povzročijo izgubo spomina. To je za nekatere najbolj čustvena bolezen, še posebej za družinske člane ko gledajo svojo ljubo osebo, katera je na njih čisto pozabila in se niti ne spomnijo kdo je kdo. O teh boleznih je narejeno veliko filmov in prispevkov, da se zavedamo posledic.

Če grete sami nabirati Resasti bradovec ga boste našli brez problema. Je bele barve in ovalne oblike z polno debelejših dlačic. Res se ga takoj opazi, v primerjavi z ostalimi gobami, ki so si med seboj podobne, vendar ima vsaka svoje značilnosti. Če se odpravljamo nabirati gobe si je najbolje najprej na internetu ogledati njihove slike in si prebrati kaj je za njih značilno ali pa sabo vzamemo kakšnega poznavalca rastlin. Mogoče boste na poti videli Resasti bradovec in se boste spomnili na ta članke, ter ga uporabili za zdravljenje, saj na spletu najdemo veliko receptov in nasvetov.